Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert bezoekt Landes

(persbericht februari 2015)

“Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en Tweede Kamerlid Henk Nijboer bezochten Landes High End Machining in Emmen”

 Op maandag 2 februari 2015 bracht onze minister van Defensie, mevr. Jeanine Hennis-Plasschaert, een bezoek aan Landes High End Machining BV. De belangstelling van de minister ging uit naar een innovatief maakbedrijf in het MKB dat succes heeft met het exporteren van haar producten naar het buitenland. Daarnaast was de minister geïnteresseerd in de productieactiviteiten binnen Landes ten behoeve van Nederlandse- en buitenlandse defensiesystemen. Landes produceert o.a. onderdelen voor defensievliegtuigen en –helikopters, zoals de JSF, NH90, Apache, Tigre.

Dhr. Herman Koning, directeur/eigenaar van  Landes, hield een algemene presentatie over de activiteiten van het bedrijf met als thema’s  ‘Toeleverancier van defensie, versterken band defensie / lokale economie’, met expliciet opgenomen het belang van JSF, de orders die Landes al heeft en de JSF offertes en contacten die Landes heeft uitstaan.

Daarna volgde een uitgebreide rondleiding door het bedrijf waarbij de lopende productie op diverse machines binnen Landes werd getoond. De minister was zeer belangstellend en ging uitgebreid in gesprek met de vakmensen aan de machines. Het bezoek werd afgesloten met een drankje en een presentje voor de minister in de vorm van een boek over de economische activiteiten in de gemeente Emmen alsmede een pakket met lokale Drentse produkten.

De vrijdag ervoor, op 30  januari 2015, bracht het  Tweede Kamerlid Henk Nijboer een werkbezoek aan Emmen. De van oorsprong in Groningen geboren PvdA’er is in het huidige kabinet woordvoerder  van de portefeuille financiën.

Eigenaar van Landes, de heer Herman Koning zorgde voor de ontvangst en een woord van welkom. Aansluitend volgde een korte presentatie over het bedrijf , de ontwikkelingen, lokale en landelijke politiek , onderwijs, opleidingen, zorgen en wensen. Het bezoek van dhr. Nijboer werd afgesloten met een rondleiding door het bedrijf.

Landes is toeleverancier van complexe mechanische onderdelen aan hoogwaardige industrieën. Ca. 35% van de omzet komt uit de Aerospace & Defence. Daarnaast vindt toelevering plaats aan de Halfgeleider industrie, Medische technologie, Sensortechnologie en Machinebouw. Het bedrijf telt meer dan 50 medewerkers en is zowel ISO-9001 als AS-9100C gecertificeerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Herman Koning, directeur Landes High End Machining.

PDF-download

Privacyverklaring  | Medewerker login | Concept en Design: LS Advies & Design | Realisatie Release: LS Advies & Design