Landes boekt miljoenenopdracht voor levering Airbus A350-deursystemen

Persbericht december 2014

Landes High End Machining BV heeft onlangs opnieuw een grote order geboekt voor het produceren van samengestelde systemen voor de nieuwe Airbus A350. Het gaat dit keer om de levering van zogenaamde PDLS: Private Door Locking Systems. Deze elektrisch bediende systemen zorgen ervoor dat de cabinedeuren naar de cockpit en naar de “cabin crew rest compartments” normaal gesloten zijn en automatisch openen bij het wegvallen van de cabinedruk. Zowel het produceren van de mechanische onderdelen als ook het samenstellen en (elektro)mechanisch testen van deze systemen zal door Landes worden uitgevoerd. Er worden 4 verschillende subsystemen bij Landes geproduceerd. Naast het feilloos functioneren van deze mechanismen worden door Airbus hoge eisen gesteld aan de visuele- en geluidstechnische  eigenschappen.  Leveringen zullen vanaf 1e kwartaal 2015 gaan plaatsvinden.

Medio 2013 boekte Landes al een grote opdracht voor het leveren van sensoronderdelen voor de A350. Dit nieuwe PDLS-contract vertegenwoordigt een omzet van ca. € 4 mio. en heeft een looptijd van 7 jaar. Voor Landes betekent  dit contract een belangrijke volgende stap in realisatie van haar strategie om verder te penetreren in het marktsegment Aerospace.

Landes is toeleverancier van complexe mechanische onderdelen aan hoogwaardige industrieën.  Ca. 35% van de omzet komt uit de Aerospace & Defense. Daarnaast vindt toelevering plaats aan de halfgeleider industrie, medische technologie, sensortechnologie en machinebouw. Het bedrijf telt inmiddels ca. 50 medewerkers en is zowel ISO-9001 als AS-9100C gecertificeerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Herman Koning, Managing Director.

PDF Download

Privacyverklaring  | Medewerker login | Concept en Design: LS Advies & Design | Realisatie Release: LS Advies & Design